Spaanse tortilla
Deze lekkere aardappeltortilla maak je maar met 3 basisingrediënten en is onmisbaar bij de tapas. Inclusief stap voor stap video
Porties Prep Tijd
4-6personen 45minuten
Porties Prep Tijd
4-6personen 45minuten
Instructies
  1. Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes of gebruik 600 gr kant en klare aardappelschijfjes. Snijd de ui fijn. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de aardappels 12 minuten. Voeg de laatste paar min de ui toe. Je kunt ook om tijd te besparen de aardappelschijfjes een paar minuten voorkoken in de magnetron of in een pan met water, goed droogdeppen en 5 minuten samen met de ui te bakken.
  2. Kluts de eieren los in een kom met een flinke snuf peper en zout. Giet eventueel de aardappels af mocht er nog veel olie in de pan zitten. Doe de aardappels bij het eiermengsel. Giet het eiermengsel weer terug in de pan. Leg de deksel op de pan en bak de aardappeltortilla in ongeveer 8 min gaar op laag vuur (let op dat de onderkant niet aanbrandt).
  3. Als al het ei gestold is kun je hem door een paar keer met de pan op en neer te bewegen los maken en op een bord laten glijden. Keer de aardappeltortilla om in de pan en bak ook de andere zijde in 5 minuten licht bruin. Snijd de tortilla voor het serveren in punten.
  4. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.
Notities

aardappeltortilla