Gegratineerde knoflook champignons

Een heerlijk hapje van champignons met knoflook onder een laagje Parmezaanse kaas.

Voorgerecht 10 min + 5 min oventijd

ingrediënten

voor 1 schaaltje

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op de hoogste stand van de grillfunctie.

  2. Maak de champignons schoon en blancheer deze 3 min. in kokend water. Schud ze af en doe ze in een ovenschaaltje.

  3. Meng de olijfolie, peterselie en de knoflook er doorheen en bestrooi met peper en zout. Als laatste strooi je er Parmezaanse kaas over.

  4. Zet het schaaltje ongeveer 5 tot 10 min in de oven totdat de kaas mooi gesmolten is. Lekker op een toast.

  5. Tip: Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.


  6. Abonneer je ook op mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke kook en bakvideo’s. Elke donderdag komt er een nieuwe video online.

Heeft het gesmaakt?
233 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!