Spruitjes roerbak met spek

Lekkere gewokte spruitjes uit de pan met spekjes, appel en gember die een fantastische smaak combinatie zijn.

Bijgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak indien nodig de spruitjes schoon.

  2. Kook ze 6 minuten voor in een pan met water en giet daarna af.

  3. Verhit ondertussen een pan met een klein beetje olie of boter. Voeg hier de spekjes aan toe en de rode ui.

  4. Schil de gember en voeg in kleine stukjes toe aan de pan en roerbak even mee. Voeg de spruitjes toe en wok een paar minuutjes mee.

  5. Breng de spruitjesroerbak op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en eventueel een klein beetje zout. Let wel op met de zout, want de spek is ook al zout.

  6. Schil de appel en snijd in stukjes en voeg toe aan de spruiten. Hak de walnoten grof en roer er op het laatst doorheen.

  7. Lekker met aardappelpuree of gebakken aardappeltjes.

Heeft het gesmaakt?
63 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!