Saltimbocca

Een heerlijke italiaanse specialiteit van kalfsvlees met rauwe ham en salie in een marsala jus

Hoofdgerecht 20 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de kalfsschnitzels onder een stuk vershoudfolie en sla er met een pan of ander zwaar voorwerp een paar keer op zodat ze wat platter worden. Leg op iedere schnitzel een stuk ham en wikkel de uiteinden onder het stuk vlees. Prik met een prikker een blaadje salie vast op het vlees. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en leg de stukken vlees met het blaadje salie naar boven in de pan.

  2. Draai de kalfsschnitzels na 2 minuten om en bak ook de andere zijde nog 1 minuut. Haal het vlees uit de pan en leg op een bord en houd warm onder een deksel of onder folie. Voeg de andere helft van de boter toe aan de pan en laat smelten op hoog vuur. Blus af met de wijn en roer met een houten lepel of garde alle aanbaksels los van de pan, laat 1 minuutje pruttelen. Leg daarna het vlees terug in de pan in de saus en serveer met bijvoorbeeld pasta of citroen aardappelen.

  3. In plaats van kalfsschnitzel kun je ook kip of varkensvlees nemen.

Heeft het gesmaakt?
37 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!