Empanadas

Deze empanada (gevuld deeg pasteitje) met een kruidige vulling van gehakt is ideaal voor een borrel, tapasavond of als hartige lunch. Met kant en klaar deeg maak je het zelfs nog makkelijker en zijn ze binnen 35 minuten klaar.

Bijgerecht 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 12 empanada's

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200° graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

  2. Haal het taartdeeg uit de koelkast en rol het uit. Laat het even liggen terwijl je de groenten snijdt en bakt.

  3. Snijd de rode ui, knoflook, rode peper, wortel en kastanjechampignons fijn.

  4. Zet een koekenpan op het vuur en verhit wat olijfolie. Fruit hierin de rode ui, rode peper en knoflook even aan.

  5. Voeg na 2-3 minuten de wortel, champignons en het vegan gehakt toe. Breng op smaak met oregano, peper en zout.

  6. Voeg na 4-5 minuten de tomatenpuree en een scheutje water toe. Meng het goed door de groenten met het vegan gehakt en laat nog een paar minuten op een laag vuur bakken.

  7. Steek uit het taartdeeg 12 kleine rondjes.

  8. Schep een eetlepel van de saus op de rondjes en vouw ze vervolgens dubbel. Duw de randjes aan met een vork.

  9. Smeer als laatste de empanadas in met wat sojamelk zodat ze wat bruiner worden.

  10. Leg ze naast elkaar op de bakplaat en schuif deze in de oven.

  11. Bak de empanadas 20 minuten in de oven of tot het deeg mooi gaar en goudbruin is. Laat ze eventjes afkoelen en serveer ze daarna meteen met jouw favoriete saus.

  12. Tip: Ik dipte de empanadas in sriracha mayonaise, maar het is ook lekker met chilisaus, curry of knoflooksaus.

Heeft het gesmaakt?
29 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.