Risotto met zalm

Maak zelf dit smaakvolle recept van risotto met zalm. Een Italiaans hoofdgerecht van romige risotto met erwtjes en een vleugje citroen, geserveerd met wat rucola en een heerlijk gebakken stuk zalm.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Rasp de citroen en pers hem uit. Snipper de ui. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de ui toe en fruit kort aan.

  2. Voeg de risottorijst toe en bak even mee tot hij glazig begint te kleuren. Blus af met een scheut witte wijn.

  3. Als de wijn is opgenomen door de risottorijst voeg je ongeveer een soeplepel warme bouillon toe. Blijf dit herhalen tot bijna alle bouillon is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten.

  4. Roer op het laatst de (bevroren) erwtjes, 2 eetlepels citroensap en de helft van het citroenrasp, boter en kaas door de rijst en laat nog even doorwarmen.

  5. Bestrooi de zalm met een klein snufje peper en zout. Grill hem in een (grill)pan aan beide kanten tot hij gaar is in ca. 7 minuten.

  6. Serveer de citroenrisotto met een handje rucola en de zalm. Garneer met de overgebleven citroenrasp of een partje citroen.

  7. Tip: vervang de erwtjes ook eens door stukjes groene asperge of blokjes courgette.

Heeft het gesmaakt?
9 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!