Raapstelen salade met kip

Ontdek deze frisse en heerlijke lente salade met raapstelen, ei, kip en radijsjes. Lekker als lunch of als bijgerecht op de paastafel bijvoorbeeld.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Was de raapstelen en snijd eventueel de worteltjes er af. Klop de olie en citroensap door elkaar in een kommetje tot een dressing. Snijd de kip in kleine blokjes en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper, peper, zout en schep de olijfolie erdoor.

  2. Verhit een pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de radijsjes en de avocado in stukjes. Verdeel de raapstelen over 2 borden en voeg de radijsjes en avocado toe. Schep de warme kip (kan ook koud) erop en bestrooi met pistachenootjes. Besprenkel met de dressing en serveer de salade met partjes gekookt ei.

  3. In plaats van raapstelen kun je ook waterkers of gewone sla nemen. Deze salade is (voor de meeste personen) niet genoeg als avondmaal, serveer er daarom wat brood, pasta of een soepje bij.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!