Thaise salade met biefstuk en mango

Een heerlijke Thaise, frisse salade met komkommer, mango en taugé met gebakken biefstuk en een zelfgemaakte Oosterse dressing met gember en limoen.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Dressing:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd voor de dressing de knoflook, gember en het uitje zo fijn mogelijk. Bak dit 2 minuten in een klein beetje olie. Knijp de limoenen boven het pannetje uit en voeg een scheut sojasaus en de suiker toe. Roer dit mengsel goed door en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes pruttelen. Laat daarna wat afkoelen.

  2. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees langs de pit er af en snijd in stukjes. Verwijder het steeltje en de pitjes van de rode peper en hak fijn. Halveer de komkommer door de lengte en schraap met een lepeltje het waterige gedeelte er uit en snijd in stukjes.

  3. Schep de taugé, komkommer, rode peper en mango met de helft van de dressing door elkaar.

  4. Verdeel de bladen sla mooi over 4 borden (in een bloemvorm). Rooster de cashewnoten in een paar minuten licht bruin in een koekenpan zonder boter of olie, laat ze daarna afkoelen op een bord. Schep wat van het groente-mango mengsel op de sla en bestrooi met wat cashewnoten.

  5. Verhit een beetje boter of olie in de koekenpan en bak de biefstuk ongeveer 3 minuten aan beide zijden (afhankelijk van de dikte en het gewenste resultaat). Haal het vlees uit de pan en snijd in dunne plakjes. Serveer het vlees op de salade en schep nog een beetje dressing er op.

  6. Tip: serveer er wat noedels bij om extra koolhydraten toe te voegen aan de maaltijd.

Heeft het gesmaakt?
206 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!