Filodeegtaartjes met zalm

Lekkere krokante filodeegbakjes gevuld met frisse ricotta en gerookte zalm. Een lekker hapje voor op een feestje of bij een high tea of lunch

Hapjes en snacks 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 9 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Vet de muffinvorm in met een beetje boter. Snijd de vellen filodeeg terwijl ze allemaal op elkaar liggen in 9 gelijke stukken.

  2. Neem een vierkant velletje filodeeg en smeer met een laagje gesmolten boter. Leg een ander velletje er schuin bovenop en besmeer weer met een laagje boter. Herhaal dit totdat er 5 vierkantjes op elkaar liggen in een stervorm en duw voorzichtig in de muffinvormpjes.

  3. Bak de filodeegvormpjes ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin en knapperig zijn. Rasp ondertussen de schil van de citroen (bewaar eventueel iets ter garnering) en schep door de ricotta.

  4. Snijd de bosuien in ringetjes en schep samen met een snufje peper en zout door de ricotta. Haal de filodeegbakjes uit de oven en laat afkoelen. Vul ze met het ricottamengsel, leg er een stukje zalm op en garneer eventueel met wat citroenrasp.

Heeft het gesmaakt?
85 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!