Griekse pita burgers

Lekker van de bbq of uit de pan: pitabroodje met een zelfgemaakte hamburger, geroosterde paprika en fetakaas.

Hoofdgerecht 20 min + 30 min

ingrediënten

voor 4 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Leg de paprika boven in de oven en rooster hem in 30 min zwartbruin op 220° graden. Je kunt hem ook op de bbq zwart blakeren.

  2. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei, paneermeel, oregano, peper en zout toe.

  3. Kneed door elkaar en maak er 4 gelijke ballen van. Druk de ballen plat in de vorm van een hamburger (houd rekening met de grootte van het pitabroodje).

  4. Verhit een beetje boter in een pan en bak de hamburgers in ca. 10 min gaar of bak ze op de bbq mooi bruin.

  5. Bak de pitabroodjes zo nodig af in en oven en snijd ze helemaal open.

  6. Verwijder de schil en de steel van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes.

  7. Snijd ook de tomaat in plakken.

  8. Verdeel een beetje sla op het onderste gedeelte van het pitabroodje. Leg de hamburger hier op en wat plakjes tomaat en paprika. Kruimel de feta er over en dek af met het bovenste gedeelte van het pitabroodje.

  9. Ook lekker met tzatzikisaus.

Heeft het gesmaakt?
20 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!