Kip Hawaï spiesjes

Lekker spiesjes met kip, spek en ananas dat zowel warm als koud geserveerd kan worden. De combinatie van hartig en zoet is fantastisch lekker bij deze hawai spiesjes

Hapjes en snacks 20 min + 15 min

ingrediënten

voor 16 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de kip in blokjes van ca 3 x 3 cm en bestrooi met een snufje oregano. Snijd de plakken ontbijtspek een maal doormidden zodat je 16 stukken krijgt. Wikkel om elk stuk kip een stuk ontbijtspek.

  2. Prik aan elke prikker een stuk ananas en een stuk omwikkelde kip. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak in ca 15 min gaar en krokant. Je kunt ze i.p.v. in de oven ook in de pan bakken. Ook lekker met een cocktailsausje.

Heeft het gesmaakt?
386 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!