Sushi salade met zalm

Geen zin om sushi te rollen? Maak deze salade met sushirijst, zalm en nori en je bent zo klaar!

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bereid de sushirijst zoals aangegeven op de verpakking of volg dit recept: doe de rijst en 200 ml koud water in een pan en breng aan de kook. Laat het 15 minuten met de deksel op de pan koken en zet daarna het vuur uit, laat daarna nog 15 min met de deksel op de pan nagaren.

  2. Maak ondertussen de dressing door de rijstazijn, sojasaus en de suiker doorelkaar te roeren tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in blokjes en schep samen met de dressing door de rijst. Verdeel een bodempje sla over 2 kommetjes en schep het (warme of afgekoelde) rijstmengsel hier op.

  3. Scheur de nori vellen in stukjes en verdeel over de rijst. Halveer de avocado en verwijder de schil en de pit, snijd het vruchtvlees in reepjes en leg op de rijst. Drapeer de zalm er over en bestrooi met sesamzaadjes.

  4. Vervang de zalm ook eens door surimi, tonijn, garnalen of voor een vegetarische variant met omelet.

Heeft het gesmaakt?
192 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!