Quinoa met spinazie en gehaktballetjes

Een smaakvolle en makkelijke maaltijd met quinoa, verse spinazie, kruidige gehaktballetjes en feta. Een voedzame en heerlijk gerecht boordevol smaak.

Hoofdgerecht 45 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het gehakt, ei, paprikapoeder, tijm, peper, zout en paneermeel door elkaar. Draai er balletjes van.

  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 8 minuten gaar en mooi bruin.

  3. Bereid ondertussen de quinoa zoals op de verpakking staat aangegeven en voeg het halve bouillonblokje toe aan het kookwater.

  4. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en bak nu in dezelfde pan de champignons 5 minuten.

  5. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe totdat deze slinken. Schep de quinoa en de gehaktballetjes door de champignons en de spinazie en verwarm nog kort mee.

  6. Maak het gerecht af met wat feta en de geroosterde pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
96 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!