Citroenrisotto

Frisse en romige risotto met venkel en citroen, een geweldig lekkere combinatie!

Hoofdgerecht 40 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snipper de ui. Smelt een klontje boter in een pan en fruit de ui hierin. Voeg de risottorijst toe en roer erdoor en bak een paar minuutjes tot hij glazig begint te worden. Blus daarna af met de witte wijn.

  2. Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes en snijd deze in reepjes en voeg toe aan de risottorijst. Voeg dan een beetje van de bouillon toe en roer door en wacht tot deze is opgenomen.

  3. Rasp de citroen en pers deze uit. Voeg het sap en de helft van de rasp ook toe aan de risottorijst. Blijf ondertussen beetje bij beetje bouillon toevoegen en af en toe roeren. Voeg na ca. 10 minuten de bevroren erwtjes toe. Na een totale tijd van ca. 20 a 25 minuten is de risotto gaar, het kan zijn dan je nog een beetje bouillon over hebt.

  4. Scheur wat basilicum in stukjes en roer door de risotto samen met de geraspte Parmezaan en een klontje boter. Proef of de risotto misschien nog een snufje peper of zout nodig heeft. Garneer de risotto bij het opdienen met wat basilicum en citroenrasp.


    Tip: lekker met wat gebakken garnalen.

  5. Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas.

Heeft het gesmaakt?
133 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!