Gemarineerde kipspiesjes met abrikoos van de BBQ

Wist je dat je met Hero jam veel meer kan doen dan alleen op je brood smeren? Je kunt er zelfs een heerlijke marinade van maken! En dat laat ik in deze blog zien met het recept voor gemarineerde kipspiesjes met abrikoos.

Nu we midden in een hittegolf zitten maken wij dankbaar gebruik van onze BBQ. Veel van de barbecuegerechten die ik heb bereid staan inmiddels al online. En daar voeg ik met trots deze heerlijke kipspiesjes aan toe! Ik ben dol op de combinatie zoet – zout en die komt volop terug in dit gerecht. Ik wikkelde namelijk zoete abrikoosjes in zoutig spek en dat is zo’n lekkere combi. Zeker als het spek een beetje crispy gebakken is op de barbecue.

Maar ook de kip is lekker zoet van smaak omdat ik deze heb gemarineerd met abrikozenjam. Hierdoor krijgt het vlees een heerlijke smaak en wordt de kip een beetje sticky tijdens het bakken. En door wat chili toe te voegen aan de marinade krijgen de spiesjes extra pit. Kortom een echte smaakexplosie in je mond! En om je barbecueavondje compleet te maken serveer je er een lekkere frisse salade bij, wat brood en een drankje. Niks meer aan doen verder, gewoon genieten :)

Benieuwd wat je nog meer kunt doen met jam? Kijk dan op de Hero Jam Studio.

Winactie: upload jouw favoriete jamrecept op de Hero Jam Studio en maak elke maand kans op een klassieker van KitchenAid! Denk bijvoorbeeld aan cakejes of ander gebak met jam of ga voor een hartig gerecht zoals salade met frambozen dressing. Er is genoeg lekkers te maken met jam! Doe dus snel mee en misschien maak jij straks in je keuken een heerlijk ontbijtje met een van deze mooie prijzen!

Gemarineerde kipspiesjes met abrikoos
HOOFDGERECHT – 20 MIN + 1 UUR MARINEREN + 15 MIN BAKKEN – 6 STUKS

Ingrediënten
400 gr kippendijfilet
12 abrikoosjes uit pot
12 plakken ontbijtspek
1 rode paprika
3 eetlepels Hero Abrikozenjam
1 teen knoflook
1 eetlepel azijn
Snuf chilivlokken

Materialen
6 prikkers
Barbecue

Bereiding
Maak als eerste de marinade: Meng 2 eetlepels abrikozenjam met de azijn, uitgeperst teentje knoflook en chili vlokken (naar smaak). Snijd de kip in stukken en voeg toe aan de marinade. Dek af met folie en laat een uurtje marineren. Langer kan ook.

Laat de abrikoosjes uitlekken en wikkel ze in een plak spek. Snijd de paprika in grove stukken. Rijg de kip met de omwikkelde abrikoosjes en paprika aan de spiesen. Als de BBQ goed warm is (ca. 180 graden) leg je de kipspiesjes op het rooster. Bak ze ca. 5 minuten aan 1 zijde en draai dan voorzichtig om.

Bak ook de andere zijdes mooi bruin en gaar, in totaal ca. 15 minuten. Meng 1 eetlepel abrikozenjam met een klein scheutje water en bestrijk de spiesjes op het laatst nog een keer hiermee voor een extra lekkere smaak en glans.

Tips:

Je kunt ook verse gehalveerde abrikoosjes gebruiken i.p.v. die uit pot.

Week van te voren de prikkers een uur in water om verbranden tegen te gaan op de BBQ.

Slecht weer? Bereid dan de spiesjes in een grillpan.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Hero.


Vind je dit leuk?
1 stemmen Bedankt voor je stem!
Bewaar
Print
Deel