Cannelloni met gehakt

Deze ovenschotel met cannelloni pasta gevuld met gehakt en paprika is perfect voor een doordeweekse dag

Hoofdgerecht 20 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Laat de paprika’s uitlekken en snijd in kleine stukjes. Schep deze samen met de ricotta, ei, paneermeel, peper en zout door het gehakt. Vul de cannelloni pijpjes met het rauwe gehaktmengsel.

  2. Dit kan met een klein koffielepeltje of door het gehaktmengsel in een boterhammenzakje te doen en een punt hier van af te knippen en deze als een spuitzak laten functioneren. Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal.

  3. Leg de gevulde cannelloni pijpjes hier in en leg ze net niet helemaal tegen elkaar aan zodat er ook nog een beetje saus tussen de pijpjes kan komen. Verdeel de rest van de tomatensaus over de cannelloni pijpjes en bestrooi met de geraspte mozzarella kaas. Bak de cannelloni in ongeveer 35 min gaar.

  4. Tip: serveer er een frisse salade bij.

Heeft het gesmaakt?
1148 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!