Eierkoeken bakken

Met dit makkelijke en snelle recept inclusief stap voor stap video maak jij in een half uurtje je eigen luchtige eierkoeken

Tussendoortjes 15 min + 12 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Kluts de eieren in een kom en voeg de vanillesuiker en gewone suiker toe en mix de eieren in 3 a 5 minuten luchtig. Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout. Rasp de citroenschil bij het meel en schep er een paar keer doorheen. Spatel het bloemmengsel door de eieren, doe dit niet te lang anders worden de eierkoeken minder luchtig.

  2. Maak hoopjes van het beslag op de bakplaat van ongeveer 2 eetlepels per eierkoek. Houd voldoende rekening met tussenruimte want de eieren lopen nog uit in de oven. Bak ze ongeveer 10 tot 12 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.

  3. eierkoeken recepteierkoeken recept

Heeft het gesmaakt?
166 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!