Orzo salade met pesto

Deze pastasalade van orzo met tomaatjes, pesto en mozzarella is snel klaar en heerlijk als lunch op een warme dag of als bijgerecht bij de BBQ.

Lunch recept 20 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de orzo beetgaar.

  2. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden. Schraap met een klein lepeltje een beetje van het vochtige deel eruit en snijd de rest in plakjes.

  3. Giet de orzo af en spoel af met koud water. Laat de orzo goed uitlekken en doe in een grote kom.

  4. Roer de pesto erdoor en breng verder op smaak met een snufje peper en zout. Je kunt de pesto zelf maken of een lekkere pesto kopen. Doe dan ook de tomaatjes, paprika, komkommer, mozzarella, blaadjes basilicum en rucola erdoor.

  5. Laat de orzo salade nog even een uurtje in de koelkast goed koud worden of serveer hem direct lauwwarm.

Heeft het gesmaakt?
111 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!