Ovenschotel met gehakt en brood

Goed gevulde ovenschotel met gehakt, paprika en prei afgedekt met stokbrood gegratineerd met kaas

Hoofdgerecht 25 min + 12 oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper de rode ui en bak deze samen met het gehakt rul. Snijd de paprika’s in blokjes en bak even mee met het gehakt. Voeg ook de fijngesneden prei toe en bak nog 1 minuutje mee tot hij begint te slinken. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en een flinke snuf peper en zout door het gehaktmengsel.

  2. Schep dit alles in een ovenschaal en roer het ei er door. Leg de sneetjes brood dakpansgewijs op het gehakt en besprenkel met een beetje olijfolie. Bestrooi de ovenschotel met kaas en zet ongeveer 12 minuten in de oven tot het brood lekker knapperig is en de kaas gesmolten is. Zet eventueel de laatste 2 minuten de grill er bij aan.

Heeft het gesmaakt?
162 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!