Vaderdag ontbijt: brood met ei

Met dit vaderdagontbijt van gebakken brood met ei, tomatensalsa en bacon begint je papa de dag goed.

Ontbijt recept 20 min

ingrediënten

voor 1 portie

Materiaal

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Bak het ontbijtspek in de pan krokant en laat op een keukenpapiertje uitlekken.

  2. Smelt wat boter in de pan en leg de sneetjes brood (samen of een voor een) met de broodrondjes in de pan bak een zijde 2 minuutjes.

  3. Draai het brood om en breek het eitje in het midden van het rondje. Voor een veilige versie breek je ei eerst in een kommetje en giet je daarna voorzichtig in het gat.

  4. Voeg een snufje peper toe aan het ei en laat tot gewenste vorm stollen.

  5. Snijd ondertussen de tomaatjes in kleine stukjes.

  6. Neem de broodrondjes uit de pan en snijd ze in de vorm van een hartje.

  7. Leg het brood met eieren op een bord. Schep wat van de tomatensalsa er op en verkruimel de krokante bacon er over. Bestrooi met wat bieslook en leg het hartje van brood erbij.

Heeft het gesmaakt?
27 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!