Salade met perzik en tomaat

Een lekkere zomerse salade met zowel hartige en zoete smaken die heel goed samen combineren. Lekker als licht hoofdgerecht of als lunch.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de courgette in plakjes en bestrijk ze dun met olie en bestrooi met peper en zout. Grill ze in een (grill)pan bruin en laat ze op een keukenpapiertje uitlekken. Snijd de knoflook heel fijn of pers hem uit en meng met een scheutje olie, de rode wijnazijn en een snufje peper en zout. Snijd de tomaten en perziken in partjes en meng door de dressing.

  2. Schep dan ook de gegrilde courgette er door en de mozzarella in stukjes. Verdeel de salade over 2 borden en leg de parmaham, croutons en basilicum er op. Wil je de salade later serveren wacht dan met deze laatste handeling tot vlak voor het serveren zodat de croutons lekker knapperig blijven.


    Je kunt deze salade ook als lunch serveren, houd dan 3 a 4 personen aan.

Heeft het gesmaakt?
97 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!