Noedels in kokossaus met zalm

Dit noedelrecept is een heerlijke combinatie van kokos, limoen en rode peper geserveerd met een stukje gebakken zalm

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Hak de ui, geschilde gember, rode peper en knoflook fijn. Fruit dit in een pan met een klein beetje olie. Voeg de paprika toe in blokjes. Maak de peultjes schoon, verwijder met een mesje de uiteinden en de harde draadjes. Voeg ze ook toe aan de pan en bak kort mee.

  2. Giet de kokosmelk erbij en de vissaus. Pers de halve limoen erbij uit. Week ondertussen de noedels gaar in een aparte kom. Giet af en schep de noedels door het kokosmengsel.

  3. Bak de zalm ondertussen in de pan, 3 minuutjes aan beide zijde op hoog vuur. Hij mag rose zijn van binnen. Besprenkel de zalm met de rest van de limoen en breng op smaak met peper en zout.

  4. Serveer de noedels met groenten op een bord of kom en leg de zalm er op. Bestrooi met wat ongezouten cashewnoten en eventueel wat extra rode peper en koriander.

  5. Tip: vervang de zalm ook eens door stukjes (vegetarische) kip.

Heeft het gesmaakt?
39 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!