Aubergine met honing (berenjenas con miel)

Maak met dit eenvoudige recept aubergine met honing, ook wel berenjenas con miel genoemd. Een Spaans tapashapje waarbij je aubergine schijfjes lichtbruin bakt en besprenkelt met honing.

Hapjes en snacks 45 min

ingrediënten

voor 10 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in ca. 10 plakjes.

  2. Leg de plakjes op een snijplank of bord en bestrooi ze royaal met wat zout. Zo gaat de aubergine ‘zweten’ en komt er vocht uit. Hierdoor verliest de aubergine minder vocht tijdens het bakken.

  3. Dep na ca. 20 a 30 minuten het zout en vocht er goed af. Bestrooi ze daarna mer bloem tot ze goed bedekt zijn.

  4. Verhit een laagje olie van ca. 0,5 cm en bak de aubergine schijfjes hier ca. 5 minuten in tot ze mooi lichtbruin gekleurd zijn. Laat ze daarna uitlekken op een keukenpapier.

  5. Verdeel ze op een bord of schaaltje en druppel er wat honing over.

  6. Tip: vervang de honing ook eens door stroop.

Heeft het gesmaakt?
4 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!