Glutenvrije noten granola

Zelfgemaakte krokante granola uit de oven met noten, kokos en honing. Heerlijk door de yoghurt! Gemaakt met noten, helemaal glutenvrij dus!

Ontbijt recept 15 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 6 porties

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 160 graden. Doe de noten en de zonnebloempitten in een keukenmachine en hak ze in een paar seconden grof. Je kunt ze ook met de hand grof hakken of in een plastic zakje doen en er een paar keer met de deegroller op slaan.

  2. Doe het notenmengsel in een kom en roer de geraspte kokos, honing en een snufje zout er door.

  3. Smelt de kokosolie en giet deze er ook bij. Schep alles goed door elkaar en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak de noten granola ongeveer 15 min in totdat hij lichtbruin begint te kleuren. Laat hem daarna goed afkoelen en bewaar hem in een afgesloten pot.

Heeft het gesmaakt?
36 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!