Torta caprese (chocolade amandeltaart)

Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.

Bakrecept 10 min + 50 min

ingrediënten

voor 8 personen

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Splits de eieren en verdeel het eiwit en eigeel over 2 schalen. Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje boven een pan met heet water. Mix de boter met 130 gr suiker door elkaar met een mixer.

  2. Voeg een voor een de eidooiers erbij. Voeg daarna het amandelmeel erbij en mix erdoor. Giet de gesmolten chocolade erbij en mix tot een bruin beslag. Klop de eiwitten met 50 gr suiker in een schone kom en met schone mixer stijf totdat je de kom op z’n kop kan houden zonder dat het eruit loopt.

  3. Spatel het witte schuim door het beslag. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met poedersuiker. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake 45-50 min in het midden van de oven gaar. Laat hem afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

Heeft het gesmaakt?
97 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.