Torta caprese
Heerlijke Italiaanse chocoladetaart op basis van amandelmeel en pure chocolade. Een klassiek Italiaans recept dat tevens glutenvrij is.
Porties Prep Tijd
8 10
Kook Tijd
50
Porties Prep Tijd
8 10
Kook Tijd
50
Instructies
  1. Verwarm de oven op 175 graden. Splits de eieren en verdeel het eiwit en eigeel over 2 schalen. Smelt de chocolade au bain-marie in een kommetje boven een pan met heet water. Mix de boter met 130 gr suiker door elkaar met een mixer.
  2. Voeg een voor een de eidooiers er bij. Voeg daarna het amandelmeel er bij en mix er door. Giet de gesmolten chocolade er bij en mix tot een bruin beslag. Klop de eiwitten met 50 gr suiker in een schone kom en met schone mixer stijf totdat je de kom op z’n kop kan houden zonder dat het er uit loopt.
  3. Spatel het witte schuim door het beslag. Vet de springvorm in met wat boter en bestuif met poedersuiker. Schep het beslag in de vorm en strijk glad. Bak de cake 45-50 min in het midden van de oven gaar. Laat hem afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Notities

torta-caprese