Pasta met pesto en geroosterde tomaatjes

Vegetarische pasta met pesto en geroosterde courgette en tomaatjes uit de oven. Een simpel maar smaakvol hoofdgerecht dat je in 15 minuutjes al in de oven hebt staan.

Hoofdgerecht 15 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in blokjes en doe in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en wat peper en zout. Zet de schaal 10 min in de oven.

  2. Leg daarna de takken met tomaatjes er op en rooster nogmaals 10 minuten. Kook ondertussen de spaghetti gaar met een snufje zout. Schep de pesto vervolgens door de spaghetti.

  3. Neem de tomaatjes uit de ovenschaal en schep de blokjes courgette door de pasta. Serveer de pasta met wat ricotta, de geroosterde tomaatjes en wat verse basilicumblaadjes.

Heeft het gesmaakt?
284 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!