Gemarmerd bananenbrood

Dit gemarmerde bananenbrood is heerlijk als gezonde snack of tussendoortje!

Tussendoortjes 20 min + 35 min oventijd

ingrediënten

voor 12 plakken

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het speltmeel, zelfrijzend meel en het bakpoeder in een kom door elkaar. Mix in de keukenmachine het ei, de melk, honing en de bananen. Houd 2 in de lengte doorgesneden plakjes banaan apart, die heb je straks nog nodig. Giet het beslag dat je zojuist in de keukenmachine hebt gemixt bij het meelmengsel en meng tot een stevig beslag.

  2. Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan één kom de cacao en 6 eetlepels water toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is geworden. Vet de cakevorm in met olijfolie. Neem vervolgens om en om een aantal eetlepels van het lichte en het donkere beslag en vul hiermee de vorm tot het beslag op is.

  3. Neem het uiteinde van een lepel of vork en maak hiermee ronddraaiende bewegingen van onderin de vorm naar boven voor het marble effect. Leg tenslotte de twee plakken banaan bovenop het beslag en zet de cakevorm in de oven gedurende 35 minuten.

  4. Tip: liever een basic en gezond bananenbrood? Probeer dan dit recept voor gezond bananenbrood.

Heeft het gesmaakt?
159 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!