Gemarmerd bananenbrood
Dit gemarmerde bananenbrood is heerlijk als gezonde snack of tussendoortje!
Porties Prep Tijd
12plakken 20minuten
Kook Tijd
35oventijd
Porties Prep Tijd
12plakken 20minuten
Kook Tijd
35oventijd
Ingrediënten
Benodigdheden
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het speltmeel, zelfrijzend meel en het bakpoeder in een kom door elkaar. Mix in de keukenmachine het ei, de melk, honing en de bananen. Houd 2 in de lengte doorgesneden plakjes banaan apart, die heb je straks nog nodig. Giet het beslag dat je zojuist in de keukenmachine hebt gemixt bij het meelmengsel en meng tot een stevig beslag.
  2. Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan één kom de cacao en 6 eetlepels water toe en blijf roeren tot het een egaal mengsel is geworden. Vet de cakevorm in met olijfolie. Neem vervolgens om en om een aantal eetlepels van het lichte en het donkere beslag en vul hiermee de vorm tot het beslag op is.
  3. Neem het uiteinde van een lepel of vork en maak hiermee ronddraaiende bewegingen van onderin de vorm naar boven voor het marble effect. Leg tenslotte de twee plakken banaan bovenop het beslag en zet de cakevorm in de oven gedurende 35 minuten.