Dakos

Deze Griekse variant van de bruschetta met feta is lekker bij een mezze of als voorgerecht

Hapjes en snacks 30 min

ingrediënten

voor 8 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Voor dit recept heb je eigenlijk typisch brood nodig van Kreta maar met (volkoren) brood is het ook lekker. Snijd de broodjes doormidden en grill ze in de oven of pan krokant.

  2. Snijd een kruisje in aan de onderzijde van de tomaten. Doe de tomaten in een kom en giet er kokend heet water over en dompel ze 30 sec onder water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Verwijder het velletje en begin bij het kruisje. Verwijder ook het waterige gedeelte met de pitjes en prak de rest van het vruchtvlees grof met een vork.

  3. Doe de tomatenpuree in een kom en pers het teentje knoflook er bij. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het tomatenmengsel over het geroosterd brood. Kruimel er wat feta over leg een olijf in het midden. Bestrooi met een beetje oregano.

  4. Wil je dit gerecht van te voren klaar maken dan bewaar je de tomatenpuree in de koelkast en besmeer je de broodjes vlak voor het serveren hier mee, anders wordt het brood zacht.

Heeft het gesmaakt?
63 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!