Zoete pretzels met kaneel

Ontdek hoe je thuis eenvoudig zoete pretzels met kaneel maakt, een perfecte traktatie voor bij de koffie of als snack. Deze heerlijke pretzels zijn zacht van binnen met een licht knapperige buitenkant, rijkelijk bestrooid met suiker en kaneel voor een heerlijke zoete verwennerij.

Bakrecept 40 min + 15 min oventijd + 55 min rijzen

ingrediënten

voor 8 stuks

Topping

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng de melk en het water en voeg de gist en suiker toe. Doe de bloem ik een kom en voeg een snuf zout en het bakpoeder toe. Giet daarna het melk-mengsel er bij en schep door elkaar. Mix het daarna met een mixer met deeghaken in ca 8 minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg in een kom en dek af met een doek of folie en laat op een warme plaats ca 30 – 45 min rijzen.

  2. Daarna is het deeg ongeveer verdubbeld. Kneed het deeg nog een keer kort door en verdeel in 8 porties. Neem een portie in je handen en draai er een lange dunne sliert van. Leg deze in een U-vorm en draai de uiteinden naar binnen in een knoop en druk goed vast (op de video is dit handig te zien).

  3. Leg de pretzels op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk ze met een losgeklopt ei. Meng de suiker en kaneel voor de topping en bestrooi de pretzels hier mee. Dek de bakplaat nog een keer af met de doek en laat nog 10 min rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 220 graden. Bak de pretzels in ca 15 minuten af.

  4. Vervang de kaneelsuiker ook eens door zeezout of maandzaad voor een hartige variant.

  5. Bekijk hier ook de stap voor stap Video zoete pretzels

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!