Summer rolls met garnalen

Verse loempia's van rijstvellen gevuld met knoflookgarnalen, wortel en avocado. Deze kleurrijke summer rolls zijn een verfrissend en gezond gerecht voor zomerse dagen.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 16 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook aan. Voeg de garnalen toe en bak 2 a 3 minuutjes. Laat daarna afkoelen. Bereid de noedels volgens de verpakking. Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd in stukjes en besprenkel met citroensap.

  2. Week een rijstvel 30 sec in een kom met warm water. Leg het op een snijplank of werkblad. Verdeel een paar garnalen, wat noedels, peen julienne, sla en avocado in het midden. Sla een zijde over de vulling.

  3. Vouw ook de zijkanten naar binnen zodat er een soort enveloppe ontstaat. Pak het buideltje en rol vrij stevig op. Herhaal dit met de rest. Serveer met chilisaus om in te dippen.

  4. Tip: de rijstvellen plakken vrij snel. Maak je vingers daarom vochtig bij het rollen en leg ze eventueel op een natte doek. Bekijk dit handige filmpje om te zien hoe je de summer rolls makkelijk vouwt.

Heeft het gesmaakt?
151 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!