Popcorn zoet en zout
Zoute of zoete popcorn zelf maken is heel gemakkelijk met dit recept inclusief een handige video en extra tips voor gezonde popcorn.
Instructies
  1. Doe een laagje olie in een pan (met deksel) met dikke bodem zoals een soeppan of een hapjespan en verhit deze.
  2. Test of de olie heet genoeg is door een paar maïskorrels in de olie te gooien. Als deze gaan bruisen en ronddraaien is de temperatuur goed. De olie mag niet gaan roken.
  3. Voeg een laagje maïs toe totdat de bodem net bedekt is.
  4. Schud een paar keer goed met de pan.
  5. Doe de deksel op de pan en wacht tot de maïs gaat poffen. Schud af en toe de pan heen en weer met de deksel erop.
  6. Als het geluid van het poffen afneemt zet je het vuur uit.
  7. Til voorzichtig de deksel op en strooi de gewenste toppings in de pan.
  8. Laat nog een paar minuutjes staan en schep daarna de popcorn door elkaar en schud vervolgens over in een kom.
  9. Tip: Kies je voor een van de gezonde smaken? Start dan met 1 eetlepel en voeg indien later nog meer naar smaak toe.
  10. Bekijk hier het filmpje van het recept.