Romige gele paprikasoep

Deze romige gele paprikasoep kan het hele jaar door gemaakt worden. Het is een eenvoudige, maar toch onwijs smaakvolle soep die je kan serveren als lunch of avondeten. Het lekkerst met een (warm) broodje ernaast en met wat plantaardige room en pitten als topping.

Lunch recept 15 min + 20 min kooktijd

ingrediënten

voor 4 porties

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de ui en knoflook fijn, de bleekselderij en wortel in stukjes. Schil de aardappels, snijd in blokjes en snijd de gele paprika’s in stukken.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 3-4 minuten.

  3. Voeg de bleekselderij, wortel, blokjes aardappel en gele paprika toe. Bak kort mee, ongeveer 2-3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens sudderen op laag vuur, met het deksel op de pan, tot de groenten zacht zijn geworden. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.

  5. Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep in porties in een blender pureren.

  6. Serveer de gele paprikasoep met een stokbroodje of salade ernaast. Garneer met plantaardige kookroom, verse peterselie en pompoenpitten.

Heeft het gesmaakt?
35 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Lenna Omrani

Mijn doel is genieten en het creëren van een gelukkig en gebalanceerd leven met als basis plantaardige producten. Dit zie je ook terug in al mijn vegan recepten.