Gezonde chocolade mousse

Zin een toetje, maar niet té ongezond? Maak deze super makkelijke gezondere chocolade mousse met rood fruit en granola en natuurlijk gezoet.

Nagerecht 5 min + 5 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Smelt de pure chocolade op 60° graden in de oven of au bain-marie.

  2. Klop de eiwitten op tot je luchtig opgeklopt eiwit hebt.

  3. Meng met een spatel de gesmolten chocolade, cacao poeder en maple syrup door elkaar.

  4. Vervolgens meng je dit door de opgeklopte eiwitten heen totdat je een egale mousse hebt. Proef even of je de chocolade mousse zoet genoeg vindt anders kun je eventueel nog extra maple syrup toevoegen. Houd er wel rekening mee dat je er nog fruit aan toe gaat voegen en dat maakt het ook zoeter.

  5. Verdeel over twee glaasjes en top af met de granola en rood fruit.

  6. Tips: Rood fruit is het lekkerst als je het in de zomer koopt. Je kunt ook rood fruit uit de diepvries nemen of kies fruit wat op dit moment wel in het seizoen is.

  7. In veel granola uit de supermarkt zit stiekem best veel suiker. Je kunt gemakkelijk zelf granola maken. Ik heb zelfs een recept voor koolhydraatarme granola.

  8. Gooi de eidooiers niet weg, maar maak er andere heerlijke gerechten mee zoals pasta carbonara, crème brûlée of zelfgemaakte mayonaise. Iets minder gezond, maar wel lekker.

Heeft het gesmaakt?
19 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sanne

Ik deel met jullie de lekkerste lactosevrije en/of glutenvrije recepten. Vooral voor mensen met een gevoelige buik en pds. Zowel voor ontbijt, lunch, diner, snack en de allerlekkerste bakrecepten.