Mediterraanse pasta met salami

Heerlijk recept voor Mediterraanse pasta met salami. Met dit pastarecept met tomaat, salami en gegrilde paprika waan je je weer even op vakantie in een zonnig gebied.

Hoofdgerecht 30 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking. Snijd ondertussen de salami in plakjes en bak deze in een pan 5 minuutjes. Lepel het vet wat uit de salami komt er uit of zeef het vet er uit. Voeg dan de in grof gesneden stukken tomaat toe en de tomatenpuree. Laat het mengel 10 minuutjes zachtjes pruttelen.

  2. Snijd de uitgelekte paprika’s in stukjes en voeg toe aan het tomatenmengsel. Voeg een snuf gedroogde oregano toe en wat zwarte peper. Schep dan de pasta er door. Serveer de pasta met wat zwarte olijven en geroosterde pijnboompitten.

Heeft het gesmaakt?
57 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!