Steak sandwich

Plakjes biefstuk op een knapperig broodje met gekarameliseerde uien en tomaat. Een heerlijke luxe lunch of hoofdgerecht bij het avondeten.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 2 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Snijd de uien in ringen. Verhit wat boter in een koekenpan en voeg de ui toe. Giet een scheutje rode wijn azijn erbij en een eetlepel suiker. Laat 10 minuutjes zachtjes bakken tot de uienringen zacht zijn. Verhit in een ander pannetje ook wat boter en bak de biefstuk op hoog vuur rondom bruin.

  2. Zet het vuur daarna wat lager en bak nog een paar minuten medium. Bestrooi met peper en zout.

  3. Halveer de broodjes en beleg met wat rucola en plakjes tomaat. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de tomaat. Schep wat van de uien er op en maak het broodje af met knoflooksaus.

  4. Je kunt dit als een grote lunch beschouwen of als klein avondmaal.

  5. Tip: in plaats van knoflooksaus is truffelmayonaise ook erg lekker op dit broodje met biefstuk.

Heeft het gesmaakt?
30 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!