Ovenschotel met vis en puree

Heerlijke ovenschotel met stukken vis, verschillende groente en kruidige aardappelpuree

Hoofdgerecht 30 min + 45 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca 15 minuten gaar en giet ze af. Stamp ze fijn en voeg ondertussen een klontje boter, een scheutje melk, het ei en de kruidenroomkaas toe. Meng het tot een smeuïge puree en breng op smaak met een snufje peper en zout.

  2. Verwarm de oven op 180 graden. Snijd de paprika en wortel in stukjes en roerbak in een pan tot ze iets zacht beginnen te worden (ca 8 minuten). Breng ook op smaak met een klein snufje peper en zout. Vet ondertussen een ovenschaal in met een beetje boter of olie. Verdeel de rauwe vis (eventueel in tweeën of drieën gesneden) over de bodem van de schaal.

  3. Schep de fijngehakte dille door de crème fraiche en besmeer de vis hiermee. Verdeel de groente erover en besmeer daarna met de kruidenpuree. Bestrooi de vis ovenschotel met kaas en zet de schotel ongeveer 45 min in de oven. Check altijd even of de vis goed gaar is.

Heeft het gesmaakt?
399 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!