Courgetti pesto met kip

Koolhydraatarme romige spaghetti van courgette met pesto, gebakken kip en geroosterde tomaatjes. Een smaakvol en gezond recept met lekker veel groenten wat je zo op tafel hebt staan.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olie en bestrooi met wat peper en zout. Rooster ze 15 minuutjes in de oven. Bestrooi de kipfilets met paprikapoeder, peper en zout. Verhit wat olie in een pan en bak de kipfilets in ca. 15 minuten bruin en gaar.

  2. Haal ondertussen de courgette door de spirelli. Verhit een beetje olie in een andere pan en bak de courgetti 2 minuutjes. Schep de pesto en yoghurt er door tot een romig mengsel. Serveer de romige pesto courgetti op een bord met de gebakken kip en geroosterde tomaatjes.

Heeft het gesmaakt?
584 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!