Pecan pie

Pecannotentaart met een krokante bodem met een zoete en zachte vulling van karamel en pecannoten

Bakrecept 50 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 8

Bodem

Vulling

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Vet de taartvorm in met een beetje boter. Voor de bodem: snijd de boter in stukken en doe samen met 1 eetlepel suiker en de bloem in een kom. Mix door elkaar tot er kruimels ontstaan. Voeg de eidooier toe en mix door elkaar. Voeg beetje bij beetje wat van het koude water toe tot het deeg begint samen te hangen. Kneed er een bal van rol uit op een werkvlak bestrooid met bloem. Bekleed de bakvorm met de lap deeg.

  2. Neem een stuk bakpapier minimaal de grootte van de bakvorm en houd heel kort onder de kraan. Frommel op tot een prop en vouw daarna weer uit elkaar. Leg het bakpapier op het deeg en vul met een steunvulling. Bak de taartbodem 20 minuten in de oven.

  3. Maak ondertussen de vulling: Klop de eieren door elkaar met een mixer. Voeg de lichte en donkere suiker toe en mix door elkaar. Voeg ook de agavesiroop en de gesmolten boter er door. Hak eventueel 100 gr van de pecannoten grof en voeg ze toe aan het eimengsel (kunt ze ook heel toevoegen).

  4. Verwijder het bakpapier en de steunvulling uit de taartvorm en giet het mengsel er in. Verdeel de overige pecannoten mooi over de bovenzijde. Bak de taart ongeveer 25 tot 30 minuten. Haal de pecantaart uit de oven en laat afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Lekker met slagroom of een bol ijs.

Heeft het gesmaakt?
422 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!