Hartig brood met ham

Lekker als lunch of bij een kopje soep: hartig brood met blokjes ham, kaas, paprika en ui. Je kunt het ook makkelijk meenemen als tussendoortje.

Bijgerecht 30 min + 1 uur oventijd

ingrediënten

voor 8 plakken

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakevorm in met boter (of gebruik een siliconen vorm). Klop de eieren met een mixer 1 minuutje luchtig. Voeg de melk en de olijfolie toe.

  2. Neem een andere kom en doe daar de bloem, bakpoeder, zout, peper, cayennepeper, oregano in en meng door elkaar.

  3. Spatel het natte eimengsel voorzichtig met een spatel door het meelmengsel, doe dit niet te lang anders wordt het brood minder luchtig.

  4. Schep dan ook de kaas, ham, paprika en ui er in een paar slagen doorheen.

  5. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel over de hele vorm. Bak de hartige brood cake ongeveer 1 uur in de oven. Controleer altijd met een sateprikker of hij goed gaar is.

Heeft het gesmaakt?
146 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!