Kibbeling maken

Deze gefrituurde vis snack van kabeljauw maak je makkelijk zelf met dit recept voor kibbeling beslag. Lekker als hapje of bij het avondeten met verse groenten en aardappels.

Hoofdgerecht 25 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Dep de vis droog en snijd in stukken van ca. 3 cm. Besprenkel de vis met een beetje citroensap en bestrooi met peper, zout en dille.

  2. Klop de melk en het ei door elkaar met een garde. Voeg beetje bij beetje de bloem toe tot deze is opgenomen. Klop tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

  3. Verhit een laag olie, zodat de kibbeling net onder staat, in een pan tot 180 graden.

  4. Neem een stukje kabeljauw en haal deze door het beslag, laat iets uitdruppelen en laat in de olie glijden. Doe niet te veel stukjes tegelijk in de olie anders gaan ze aan elkaar plakken. Bak ze mooi goudbruin in ca 4 a 5 minuten.

  5. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Lekker met remoulade of knoflook saus.

Heeft het gesmaakt?
40 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!