Linzenburgers

Deze vegetarische burgers gemaakt van linzen en wortel zijn lekker, gezond en ideaal voor een dagje geen vlees. Ze zijn perfect van structuur en lekker op smaak gebracht met kruiden.

Hoofdgerecht 25 min + 30 min wachten

ingrediënten

voor 4 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Doe de wortel, sjalot en knoflook in een keukenmachine en maal iets fijn. Voeg dan de linzen, citroensap, peterselie en kaas toe en maal tot een fijne massa (of iets grover als je dat lekkerder vindt).

  2. Doe het mengsel in een kom en voeg het ei, peper, zout en cayennepeper toe. Schep dan het paneermeel erdoor tot het een stevige massa heeft. Vorm burgers van het mengsel. Laat de burgers minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast (bestrooi het bordje eventueel met een beetje extra paneermeel om plakken te voorkomen).

  3. Verhit wat olie of boter in een koekenpan en bak de burgers in circa 8 minuten mooi bruin. Snijd de broodjes open en leg de burger er op. Verdeel wat plakjes tomaat, sla en feta over de vega burger.

Heeft het gesmaakt?
237 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!