Kerstcake met besjes

Zachte kerstcake met frisse besjes en een heerlijke zoete roomkaas topping

Bakrecept 40 min + 1 uur oventijd + 30 min wachttijd

ingrediënten

voor 10 personen

Topping

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 175 graden. Vet de cakevorm in met een beetje boter en bedek de bodem met een strook bakpapier.

  2. Mix de rest van de boter (ca 240 gr) met de suiker en vanillesuiker met een mixer romig. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot een egaal beslag. Mix ook de sinaasappelrasp er door. Zeef 330 gr bloem en het bakpoeder er bij en mix nog een minuutje door.

  3. Doe de bessen in een kom en schep 2 eetlepels poedersuiker er door. Bewaar een aantal bessen voor de garnering. Verdeel 1/3 van het deeg over de cakevorm en verdeel een gedeelte van de bessen er over. Herhaal dit en eindig met een laag beslag.

  4. Bak de cake een uur in de oven.

  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter met de roomkaas romig. Voeg beetje bij beetje de poedersuiker er bij. Controleer of de cake gaar is met een prikker en laat daarna afkoelen.

  6. Besmeer de bovenzijde van de cake met het de romige topping. Decoreer met wat besjes en blaadjes munt.

Heeft het gesmaakt?
131 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!