Vis met saliesaus

Als je met de kerst, of tijdens een ander feestelijk diner, vis wil serveren, probeer dan deze kabeljauw met een romige saliesaus en wortel.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 4 personen

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Schil de wortels en haal ze door de spirelli tot er allemaal slierten zijn ontstaan. Verhit een beetje boter of olie in een pan en voeg de wortel slierten toe. Bestrooi met een beetje peper en zout en bak ca. 10 min. Schep ze af en toe om.

  2. Besprenkel de vis met citroensap en bestrooi met peper en zout. Haal ze daarna door de bloem.

  3. Verhit wat boter of olie in een pan en bak de vis ca. 7 tot 8 minuten tot deze een mooi bruin korstje heeft en gaar is van binnen. Houd de stukken vis warm in een stuk aluminium folie.

  4. Leg de blaadjes salie in dezelfde pan waarin je de vis hebt gebakken en bak ze een paar seconden. Voeg een scheutje wijn toe en breng aan de kook en laat de alcohol verdampen.

  5. Giet daarna de room erbij en breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Laat de saus wat indikken, gebruik eventueel een beetje maïzena om de saus wat dikker te maken. Schep wat van de wortelslierten op een bord en serveer met een stukje vis. Schep wat van de saliesaus er over (zonder de blaadjes). Garneer met wat waterkers.

Heeft het gesmaakt?
41 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!