Mini kaas broodjes

Oud en nieuw recept: hartige snack van bladerdeeg gevuld met romige kaas en oregano

Hapjes en snacks 20 min + 20 min oventijd

ingrediënten

voor 10 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven op 200 graden. Snijd de plakken bladerdeeg 1 x doormidden zodat er 2 rechthoekige stukken ontstaan. Besmeer de onderste helft met een beetje roomkaas (houd een paar mm vrij van de rand). Snijd de plakken kaas op hetzelfde formaat als de plek met roomkaas. Leg 2 à 3 stukjes op de roomkaas. Bestrooi met een snufje zwarte peper en oregano.

  2. Maak met een mesje in de bovenste helft van het bladerdeeg 3 inkepingen (houd ook een paar mm van de rand vrij). Klap het bovenste gedeelte over de kaas en druk goed dicht met een vork. Leg de kaashapjes op een bakplaat met bladerdeeg. Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de kaashapjes hiermee. Bestrooi als laatste met een beetje geraspte kaas. Bak ze ongeveer 20 tot 25 min in de oven. Ze zijn zowel warm als koud lekker. Het liefst dezelfde dag serveren anders wordt het bladerdeeg wat slap.

Heeft het gesmaakt?
947 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!