Blauwe bessen muffins

Smeuïge blauwe bessen muffins, gemaakt met slagroom en heerlijk gevuld met blauwe bessen en een vleugje kokos. Leuk om te maken en je hebt ze binnen een kwartiertje al in de oven staan!

Bakrecept 15 min + 25 min oventijd

ingrediënten

voor 15 stuks

Materialen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 190 graden. Mix de slagroom, suiker, vanillesuiker en de eieren met een garde of kort met een mixer door elkaar totdat het een egale massa is. Roer met een lepel in een andere kom het meel, geraspte kokos en bakpoeder door elkaar.

  2. Doe de blauwe bessen in een kom en roer er 1 eetlepel bloem doorheen (hierdoor zakken ze minder snel naar de bodem). Roer het droge en het natte mengsel met een spatel kort door elkaar. Schep de bessen er ook kort doorheen. Doe de papieren muffinvormpjes in de bakvorm en vul ze tot onder de rand met het beslag. Bak ze in ca 25 tot 30 min mooi bruin en gaar.

  3. Tip: geen papieren muffinvormpjes in huis? Knip dan net als ik stukjes bakpapier in vierkantjes en bekleed de vormpjes hiermee.

Heeft het gesmaakt?
213 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!