Jachtschotel met gehakt

Lekkere alles in een ovenschotel met gehakt, champignons en aardappelpuree afgedekt met fris zoete appels

Hoofdgerecht 35 min + 30 min oventijd

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en kook ze in een ruime hoeveelheid in ca 20 minuten gaar. Verhit ondertussen een klontje boter in een wok of hapjes pan en rul het gehakt.

  2. Halveer de winterpeen in de lengte, hak in plakjes en voeg samen met de ui toe aan het gehakt. Bak 3 minuten en voeg dan de plakjes champignons toe en bak nog 2 minuten mee.

  3. Roer de tomatenpuree door het gehakt en groente en breng op smaak met peper, zout, een snufje kaneel en 2 hele laurierblaadjes. Laat nog 5 minuten pruttelen.

  4. Giet ondertussen de aardappelen af en vang 100 ml kookvocht op. Stamp de aardappel fijn en maak het smeuïg met ongeveer 1 eetlepel boter en het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Vet de ovenschaal in met wat boter en schep het gehakt-tomatenmengsel in de ovenschaal (ook de laurierblaadjes gaan mee). Verdeel de puree er over en strijk glad.

  6. Snijd de ongeschilde appels in dunne plakjes van ca 2 mm en verwijder de stukjes pit, de rest van het klokhuis kan blijven zitten want dat word zacht in de oven. Leg de plakjes appel dakpansgewijs op de puree en zet 30 minuten in de oven.

  7. Tip: probeer ook de traditionele jachtschotel met stoofvlees

Heeft het gesmaakt?
98 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!