Aardbeiensoep

Heel makkelijk en snel toetje dat heerlijk smaakt in de zomer als afsluiting van een diner of barbecue.

Nagerecht 15 min

ingrediënten

voor 4 personen

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd grote aardbeien doormidden.

  2. Doe ze in de blender of keukenmachine samen met de poedersuiker en mix fijn tot een roze soep.

  3. Giet de aardbeiensoep in 4 borden of kommen en schep een flinke eetlepel hangop in het midden en garneer met verse munt.

  4. Tip: je kunt dit recept makkelijk voorbereiden en de aardbeiensoep bewaren voor max. 1 dag/nacht in de koelkast en op het moment zelf serveren met de hangop en munt.

  5. Vervang de hangop ook eens door een bol vanille roomijs of aardbeien yoghurt ijs.

Heeft het gesmaakt?
38 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!