Coq au vin

Dit is een klassiek Frans recept met kip en groenten in een heerlijke wijnsaus

Hoofdgerecht 25 min + 45 min

ingrediënten

voor 4 personen

Benodigdheden:

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Meng het bloem met paprikapoeder en een flinke snuf peper en zout. Wentel de kip goed in de bloem en zorg dat zoveel mogelijk bloem aan de kip blijft plakken.

  2. Snijd de champignons en ui in plakjes.

  3. Schil de winterpeen en snijd deze ook in plakjes.

  4. Snijd het ontbijtspek in reepjes.

  5. Verhit een beetje boter in de pan en bak de drumsticks kort, maar goudbruin aan de buitenkant in ongeveer 5 minuten. Haal vervolgens de drumsticks uit de pan. Indien er nog wat bloem in de pan zit, laat dit gewoon zitten.

  6. Bak vervolgens in dezelfde pan met de overgebleven boter het ontbijtspek, winterpeen, champignons en ui ongeveer 3 minuten.

  7. Voeg vervolgens wijn, een bouillonblokje, tomatenblokjes, tijm en stap voor stap het water toe. Kook 5-10 minuten op hoog vuur en voeg de kipdrumsticks toe en laat vervolgens ongeveer 45 minuten stoven. De wijnsaus zal in deze tijd goed indikken.

  8. Tip: Dikt de saus niet voldoende in? Gebruik dan een beetje van de overgebleven bloem of wat maïzena om de saus in te dikken. Los dit eerst in een kommetje met water op voordat het aan de coq au vin toegevoegd wordt.

  9. Dit recept is gemaakt door Jaimy

Heeft het gesmaakt?
680 stemmen Bedankt voor je stem!

Gemaakt door Jaimy Van Dijke

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken zoals Indiaas, Thais en Japans. Dit zul je ook terug zien in verschillende recepten die ik deel op LeukeRecepten.nl. Maar natuurlijk deel ik ook recepten voor ‘gewone’ Hollandse pot of voor iets lekker snels voor doordeweeks.